dinsdag 20 maart 2012

TASSEN en tasjes

Hermie reageerde met:
prachtig die tas, ik heb nog oude spijkerbroeken liggen,daar zou het ook mooi van kunnen. De tas van koffiezakken is dat wel sterk dan? of is dat speciaal materiaal.

De vierkanten van de broekentas zijn 15x15 en je hebt er 17 voor nodig. Volgens Adrie, die de workshop gaf, stond het patroon in een Quiltnieuws. Je kunt elke andere maat nemen. Ik heb ook een hele kleine gezien van 7 x7 vierkantjes, enig! ook had iemand een tas van 22 vierkanten, je kunt ze op hetzelfde schema in elkaar zetten maar je krijjgt dan niet die punten aan de zijkant. Je ziet 1 patroon heel veel mogelijkheden.

De koffiezakkentas is behoorlijk sterk. Karin knipt de boven en onderkanten er af en vervolgens legt ze ze overlappend op elkaar, op de overlap stikt ze 2x. Hoe deze tas zich houdt weet ik niet maar de tassen die ze gemaakt heeft van haar eigen (zweedse) koffiezakken blijven wel 5 jaar goed, daarna gooit ze ze weg en maakt een nieuwe. In 5 jaar tijd heb ik wel weer een heleboel zakken opgespaard dus dat moet het probleem niet zijn.

Wat Karin ook maakt, en de leden van de Hoogeveense Bee na haar workshop ook, zijn toilettasjes. Was ik vergeten maar daar heb ik er ook nog 1 van gemaakt in het weekend. kijk maar:
van 3 een klein lapjes met koeien, vlekken van koeien en tractoren:

Als je 3 kleine lapjes hebt moet je geen fouten maken anders heb je te weinig. Vandaar dat ik het oranje er bij heb moeten doen, ik knipte verkeerd. Vind het toch nog leuk staan dat oranje.
De lange lus zit er aan zodat je hem kunt ophangen, de lus zit aan de kant waar de runnen het tasje sluit zodat je hem kunt laten hangen en toch de pullen er uit kunt halen.
Wat klinkt dat ingewikkeld.
Als je het leuk vindt wil  Karin vast wel een workshopje komen geven op jullie Bee of zo. Kijk maar eens op haar blog, als je naar beneden scrolt zie je nog meer voorbeelden van tasjes.
Ze woont nu anderhalf jaar in nederland en kan het redelijk verstaan en spreken maar ze spreekt engels alsof ze in Amerika is geboren dus de taal hoeft geen probleem te zijn.


maandag 19 maart 2012

Klosjes en Huiswerk


In het afgelopen weekend heb ik niet alleen aan de tas gewerkt, tussen de bedrijven door heb ik ook nog klosjes gemaakt.

In totaal 22 zodat ik weer een rij aan de grote lap kan zetten. Ik bedacht me dat ik vorig jaar met het quiltweekend ben begonnen met stempelen. Als ik dus net zoveel doe in het komende jaar dan in het afgelopen jaar is volgend jaar maart de top af. Dus wie weet.



 Ik heb een blok van mijn huiswerk van Maaike afgemaakt:

Vorige week had ik er ook 1 gemaakt, nu moet ik er nog 1 en dan ben ik weer helemaal bij:

Ik lees het blog van Ulla en kwam dit kuiken tegen:
als je de link volgt kom je op haar blog:

Ik had het patroon en stofjes mee maar niet gedacht aan vilt en garen enz. Ik heb er 1 gemaakt en dat ging zo lekker snel dat ik er in totaal 17 geknipt heb. Vervolgens heb ik alle onderkantjes genaaid en ga ik de rest deze week nog een keer doen (of volgende week) het leek me wel gezellig bij de Paasbrunch.


Kijk eens wat voor mooie lapjes ik heb gekregen? We doen elk jaar een strikkenspel en dit zat deze keer in mijn pakje. Er zat nog meer in, heel leuk en erg verwend maar ik ben hier toch zo blij mee. Eigen geverfde stoffen van Margeet met bijpassend borduurgaren en accessoires.
Je ziet mijn weekend kan niet meer stuk.
Trouwens er waren 3 huisjes fout in elkaar gezet weet je nog? inmiddels zijn die losgetornd en ook weer genaaid dus ook dat is af.


MAART- tassen en meer

Ben je populair als volgers gaan mailen waar je blijft?
Hermie stuurde een berichtje, leuk! Het grappige is dat ik net een aantal foto's van mijn fototoestel op mijn computer had gezet om ze hier te plaatsen dus ik was bezig maar dat berichtje geeft net dat duwtje dat ik nodig had om er direct aan te beginnen.
Afgelopen weekend was ik op Quiltweekend in Nunspeet, heerlijk alleen maar bezig met mijn hobby en met mij 47 andere quiltsters. Ik heb meegedaan aan een workshop tas maken.
Van te voren moesten we blokken snijden, ik had nog een stapeltje ouderwetse streepjesbroeken en bedacht me dat ik die er wel voor zou kunnen gebruiken.
Dus broeken lostornen, open persen en vervolgens blokken snijden. Je wilt niet weten hoeveel troep dat geeft.

We kregen een schema zodat we wisten hoe de blokken genaaid moeten worden. De foto hier laat de tas zien zo hij nu is, in elkaar en gevoerd en versierd. De hengsels moeten nog, maar ik had niet meer stof meegenomen. Wel heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk originele details weer te gebruiken. Het lusje als sluiting komt dus gewoon van een oude broek en de knopen komen ook van de broeken. Nog een geluk dat ze weinig soorten knopen hadden vroeger want deze zijn ongeveer allemaal gelijk.
Aan de andere kant van de tas heb ik nog een kontzak weer gebruikt:, kijk maar linksonder:

Voor de binnenkant heb ik een oude lap gebruikt, ik weet het niet precies maar ik dacht dat het schortenbont was maar het kan ook onderrokkenstof zijn, wie het weet mag het zeggen ik zou het graag willen weten.:

Lekker want op deze manier heb ik weer een aantal zaken opgeruimd.

Karin was voor de eerste keer mee, ze naait tassen van koffiezakken. Ik gebruik de koffiebonen van de Hema en had al een heel stel zakken voor haar gespaard.
Kijk zo is het resultaat:
eerst de binnenkant, zelfs daar heeft ze een extra zak in gemaakt voor de portemonnaie, ik heb er even een licht lapje ingedaan zodat je het beter kunt zien.


en dit is de kant en klare. De hengsels zijn van een van de lappen die ik van mijn vriendin Andrea kreeg met de woorden: "kijk maar wat je kunt gebruiken en anders gooi je ze maar weg".
Ja weggooien gaat natuurlijk niet en ze kwamen nu prachtig van pas.
Toen Karin er klaar mee was mocht ik hem hebben! Geweldig hè?