zondag 1 januari 2012

2012

Allereerst iedereen veel Heil en Zegen in 2012.
Daar hoeft verder niets bij want het zegt echt ALLES. Mijn opa en oma zeiden het al en wat mij betreft is het nog steeds up to date. Niet dat alles van vroeger beter was, echt niet, maar alle vernieuwing is ook geen verbetering dus houd ik het eenvoudig bij: "Veel Heil en Zegen".
Gisteren veel oliebollen en appelflappen gebakken, dat doen we al jaren met z'n drieën Bineke ,Andrea (die niet quilt) en ik. In mijn kookboek schrijf ik zo nu en dan iets bij het recept wat we wel of niet meer moeten doen en dan het jaartal er bij. Zo staat er bij 1999 dat we met z'n drieën waren dus doen we dat in ieder geval al 12 jaar. 2 kilo bloem en anderhalve kilo zelfrijzend bakmeel en 8 kilo goudreinetten. Nee die eten we niet allemaal zelf, maar ook voor onze diverse familieleden: ouders, kinderen, broers en zussen, en zelfs voor mijn nichtje die op zichzelf woont en zei: "tante Henny bak je voor mij apart want mijn moeder eet ze allemaal op ;-) " Natuurlijk doen we dat dan. Wat ook bij de traditie hoort is een legpuzzel, als je niet bakt of schilt kun je lekker even puzzelen. Gedurende de dag lopen er altijd wel mensen binnen die weten dat we bezig zijn en er wordt dan ook al flink geproefd. Zo gezellig allemaal.

Maar goed dit is wel een quilt gerelateerd weblog dus laten we het eens over quilts hebben.
De afgelopen week heb ik 23 klosjes gemaakt:

De foto is niet echt goed gelukt maar de batterij was bijna leeg, hij zit nu in de lader maar ik had geen zin om daar op te wachten.
Verder ben ik deze week al stiekem begonnen aan de huisjes van Jeanneke, ik heb van Jantine het paperpiece patroon gevraagd en gekregen en afgelopen vrijdag heb ik geprobeerd er een aantal te maken.
Echt snel ging het nog niet, de eerste paar heb ik gemaakt op gewoon kopieer papier maar voor deze kleine priegelstukjes is dat eigenlijk te dik.
Dus heb ik dunner schrijfblok papier gebruikt en dat gaat echt beter. 2 zijn er af en 2 zijn klaar in gedeeltes. De 2 die af zijn laat ik zien de rest komt dan wel later.

Het papier zit er nog achter en ze moeten nog bijgesneden worden maar zelf vind ik ze erg leuk. Ik ga ze echt helemaal scrappy doen, uiteindelijk heb ik ook zoveel lapjes dat er echt niets voor gekocht hoeft te worden. Heb me we lvoorgenomen dat de lucht in blauwtinten  wordt, het dak in roodtinten en het raampje in geeltinten.
Dit is het eventjes voor vandaag, fijne dag allemaal en tot de volgende keer.
Groeten, Henny

,