maandag 13 februari 2012

van Huisjes en Klosjes

Dag allemaal,
We zijn net terug van 2 heerlijke vakantieweken op Texel. We troffen het, er was sneeuw, er was ijs en in ons huisje was het lekker warm.
De naaimachine zoals altijd mee op vakantie. Echt? altijd? Ja, mijn moeder zei 30 jaar geleden of zo, toen de naaimachine klaar stond om mee te gaan: "je neemt dat ding toch niet mee? je lijkt wel niet goed wijs!" waarop mijn man antwoordde "als daar het mooie weer van af hangt gaat hij mee"
En zo is het gebleven.
Wat heb ik veel gedaan: huisjes gemaakt kijk maar:

Dit zijn er 78, ik dacht dat ik er veel meer zou hebben en dus was ik teleurgesteld toen ik ze had geteld. Ik heb er vervolgens nog 22 bij gemaakt en nu heb ik er 100. Dat betekent dat ik tot 1 april niets "hoef" te doen.
Het is een heerlijk project en het spelden en knippen enz. doe ik bij de tv. Als ik een bakje vol heb gaat het naast de naaimachine en iedere keer doe ik dan even iets, zolang ik zin heb en dan begint het weer van voor af aan, knippen, spelden, naaien en regelmatig wat tornen ook nog. Ik weet niet hoe het jullie gaat maar zelfs als ik 3 spelden, in bijvoorbeeld het deel waar de deur in zit doe, gaat het nog wel eens scheef.

Toen waren de 100 huisjes af en heb ik mijn klosjeslap gepakt. Ik had 6 rijen van 21 klosjes aan elkaar en 8 rijen gespeld en enkele genaaid. Mijn doel was om in ieder geval 14 rijen aan een stuk te krijgen, het verliep voorspoedig. Ik viel in slaap met klosjes en werd wakker met klosjes. Ik had nog voor 4 rijen losse klosjes bij me en toen de 14 aan elkaar zaten vroeg ik me af of het zou lukken om de rest ook nog af te krijgen.
Toen we vanmiddag Hoogeveen in reden heb ik de laatste steek vast gezet, gelukt!

18 rijen van 21 klosjes.
Nu moet ik eerst weer losse klosjes in elkaar zetten voor ik verder kan.
We hebben natuurlijk genoten van de kleinkinderen en van het mooie weer en van Texel. Ook in de winter mooie plaatjes:'s ochtends samen met opa een sneeuwpop gemaakt, na de middag was er weinig van over, de sneeuwpop was aan de dooi ten onder gegaan.
Dat was het dan weer even, verder weinig gedaan, vooral genoten.
tot de volgende keer.