zaterdag 12 november 2011

Van klosjes en nog veel meer...

34 zijn het er in de afgelopen weken geworden, het gaat gestadig voort maar minder snel dan ik had gehoopt.
De caravan staat in de winterstalling en nu we weer gewoon thuis zijn, zijn er weer zoveel andere dingen te doen. Afgelopen weekend in Vlierden met een stel quiltvriendinnen was naast gezellig ook erg productief: een tasje:
Karin een van de leden van onze Bee heeft het voorgedaan, ze heeft ze in allerlei soorten en maten. Ik heb gelijk op tussenvulling en achtergrond genaaid maar je kunt natuurlijk ook eerst een lap naaien en dan de tussenvulling en achterkant doen, er zijn veel variaties mogelijk en het werkt verslavend. Je kunt al je restjes er op kwijt en je hebt snel een leuk resultaat. (dan heb ik ook nog eens iets af!)
een ketting van zijde geknoopt:

De kleuren zijn minder goed dan in het echt maar misschien ligt dat aan de achtergrond. Het pakketje had ik bij Liesbeth gekocht. (aan de linkerkant zie je ondermeer sjaaltjesgaren en zijden kettingen staan) een lekker werkje voor tussendoor en zo klaar.
Daarna heb ik ook nog het huiswerk voor de cursus van Maaike voorbereid en kan ik zo met het naaien beginnen.
Van Margot heb ik geleerd om met plastictasjes te haken, zelf had ze een heel leuk tasje van kruidvatzakjes. Ik was vergeten tasjes mee te nemen en heb gekleurde pedaalemmerzakjes gekocht. Het geeft een heel leuk effect. Deze zakjes ruiken trouwens naar lavendel, da's weer eens iets heel anders.
Margot haakt vasten recht ingestoken ik heb de vasten achterin ingestoken vandaar het ribbel effect.
Verder heb ik ook nog cobblestones genaaid voor de Klotto van de Quiltkletsers dus al met al niet stil gezeten. Er waren er nog 3 maar die zijn al verzonden.
Met de meiden van onze Bee hebben we 2 knuffelquilts gemaaktd voor 2 bee-leden die die knuffel heel hard nodig hebben:
Ze zijn allebei gemaakt van flanellen scraps en op de biezen en sashings na het zelfde. Beide dames warren er erg blij mee.
Zo, volgens mij ben ik weer "bij"
Nu eerst eens mijn kamer opruimen anders kan ik niets beginnen. Zodra hij netjes is zet ik een foto van
Voor en Na.
fijn weekend allemaal