vrijdag 30 mei 2014

Warme dekens

Een tijd terug las ik een artikel op: detantevantjorven.blogspot.com over het maken van warme dekens voor zigeuners in Roemenië. Vorige jaren zijn er truien en sokken gevraagd door Ineke van de Lagemaat (blij dat ik brei) 
Dit jaar doet Ineke wederom een oproep

Het plan is om voor de winter 2014/2015 een flink aantal warme dekens op te sturen naar de Stichting Charis, die hulp biedt aan de zigeuners in Floresti in Roemenië. Wonend in huisjes, die vaak niet veel meer zijn dan een bouwval, waar wind en kou vrij toegang hebben, is het (hart-)verwarmend om weg te kunnen kruipen onder een deken die speciaal voor jou gemaakt is. Baby-, kinder-, en/of éénpersoonsdekens zijn welkom. De dekens mogen gebreid of gehaakt worden. Voor de liefhebbers van quilten; ook dat behoort tot de mogelijkheden.
Leuke ideeën voor zelfgemaakte dekens vindt u bijv. op www.hobbydoos.nl . Op deze site kunt u gratis een patroon downloaden. Breng gerust al uw handwerkende familieleden en kennissen op de hoogte van deze actie. Wellicht een leuk idee om met een groep aan de slag te gaan? 

De actie loopt tot en met 18 oktober 2014. Inleveren/opsturen naar Ineke van de Lagemaat, Papaverlaan 46, 2751 CD Moerkapelle

Met de vrouwen van mijn Bee besproken en die waren vrijwel meteen enthousiast. Ergens in Maart was dat. Iedereen heeft wel wat restjes wol dus gelijk aan de slag. Mijn zusje doet ook mee en binnen no time hadden we al een hele stapel vierkantjes af. Inmiddels is er 1 deken helemaal af (op een paar losse draadjes na) kijk: 

Ik denk dat we genoeg vierkantjes hebben voor nog 2 dekens en we gaan door!

Nu eens even kijken of dit allemaal goed in beeld komt, dit is via de IPhone 

Links:
detantevantjorven.blogspot.com 
www.hobbydoos.nl
http://stcharis.org