woensdag 10 juli 2013

Grasshopper

Op het blog van Bonnie K. Hunter las ik over een Grasshopper, een groene naaimachine. Iemand had hem gekocht of gekregen. Een mevrouw uit Frankrijk reageerde op het bericht, schreef dat ze na het lezen van het artikel op EBay had gezocht en het allereerste item was de Grasshopper, ook nog eens maar 50 kilometer bij haar vandaan en de prijs was € 45,- toevallig hè? schreef ze. Nou dat vond ik ook dus ik dacht, laat ik eens kijken op Marktplaats of er daar ook een staat, ik toets Elna Grasshopper in en vervolgens op zoeken, 2 stonden er. Bij de eerste stond: t.e.a.b. En bij de tweede stond een bedrag van € 99,-
€ 99,- was me veel te duur. Op de andere heb ik € 10,- geboden en een mailtje gestuurd naar de verkoopster met de vraag of hij het ook doet. Als antwoord kreeg ik: het is meer iets voor een verzamelaar, hij stikt alleen!
Tja wat zou een naaimachine anders moeten doen?
Anderhalve week gebeurde er niets, niemand bood over mijn bod heen maar na die anderhalve week bood iemand € 11 en vervolgens ik 12, toen weer iemand 15 en daarna iemand 20. Dat was eigenlijk mijn limiet, ik baalde ontzettend, na een half uur dacht ik, nog 1x en bood toen € 22,50. 
Even later kreeg ik een mailtje dat hij voor mij was! Helemaal blij ;-))
Een dag later werd er € 25,- geboden maar gelukkig is hij toen direct van de site gehaald. 
Dinsdagmiddag 9 juli hebben we hem gehaald uit een klein plaatsje in Gelderland, de man die hem verkocht had hem jaren geleden uit een gedeeltelijke inboedel gekocht voor fl. 45.- . Hij vertelde dat ze er nooit iets mee hadden gedaan maar dat de mevrouw van wie hij was geweest uit Brabant kwam en daar is hij ook gekocht: 

Het is ingenieus hoe het ding in en uit elkaar kan, er zit ook nog een bakje met onderdelen bij met daarin 2 olie/petroleum spuitjes: 

Het is alsof het bijna nooit is gebruikt zo mooi is het nog. 

De machine is gemaakt bij Tavaro in Genève, een munitiefabriek. Als de koffer helemaal dicht is lijkt het net een munitiekistje. 
Swiss made, met Zwitserse precisie. 

Onderweg naar een volgend adres heb ik op internet gekeken of er iets over te vinden was,  HEEL VEEL
Maar dat komt in een volgend blog.