zondag 8 juli 2012

van Babywas en oude kant

Hermie vroeg: Ben je nog bezig met quilten of is het je te warm?

Het was inderdaad warm, ik heb het liever wat koeler maar om klosjes te naaien is het weer eigenlijk altijd goed, er ligt al weer een heel stapeltje klaar. Maar daarover gaat dit blogje niet.
Onze dochter, Anne-marije, is zwanger van haar tweede kindje en ik had aangeboden om de babywas te doen.
Toevallig vind ik wassen en strijken leuk werk dus het was geen opoffering.
Eigenlijk was het een sentimental journey.
Er waren dingen bij die mijn oma nog gebreid had toen mijn moeder zwanger was van mij, dingen die ik gebruikt heb toen Anne-marije geboren was en dingen die ik weer heb gemaakt toen ze zwanger wa van Laurens, haar eerste.
Ineens had ik een breimanie, ik las ergens over waslappen en waarom er dan geen spuugdoekjes van gebreid?


De bovenste 2 zijn gebreid door mijn oma en mijn moeder toen ze zwanger was van mij. Een rose en een blauwe want toen wisten ze nog niet van te voren wat het geslacht van het kind zou worden. Mijn moeder gebruikte het als onderlakentje in de kinderwagen en ik heb het voor mijn kinderen daarvoor ook gebruikt. Het is gebreid van katoen nummer 8 of 10 denk ik.
Het onderste dekentje heb ik gebreid voor de wieg van Laurens. Gewone dikke katoen in gerstekorrelsteek (1 recht 1 averecht en dan verspringen) Nog een restje over en daar staat op: Record 210 van Schoeller en StahlDit kleine stukje kant heeft de oma van Marc, onze schoonzoon, gehaakt. Het was niet eens breed genoeg voor het hele lakentje maar zonde om het niet te gebruiken. Dus zo opgelost. Als het wiegje is opgemaakt zie je niet dat het te smal is.


Dit lakentje en sloopje komen ook nog van mijn moeder, ik denk dat mijn oma het gemaakt heeft maar zeker weten doe ik het niet, ga ik navragen. Open naaiwerk en witborduursel. Ik weet dat mijn moeder het in de kinderwagen had toen mijn broertje er in lag.Dit lakentje heb ik gekocht toen ik zwanger was van Anne-marije. Bij Dille en Kamille in Arnhem. Als ik me goed herinner voor fl. 7,50, niet normaal zo weinig en daarom snap ik nu nog steeds niet waarom ik er niet nog 1 heb gekocht  om er een sloopje van te maken.
Schaduwwerk, open naaiwerk en witborduursel. (volgens mij dan, als het anders is hoor ik het graag)
Kantje en tussenzetsel gehaakt van hele dunne katoen.
Hier het zelfde. Het lakenkatoen is ook wat grover dan de katoen die we nu zouden gebruiken.


Bovenstaand setje is van mooie dunne katoen met machineborduursel in geel en een prachtige losse kant voor de afwerking. Ik heb het gekregen van een vriendin van wie zij het heeft gekregen weet ik niet
En toen waren de foto's op, ik dacht nog wel dat ik overal foto's van had gemaakt, niet dus. De nieuwe lentjes komen nog een andere keer.