dinsdag 19 april 2011

Er was eens...

Het verhaal van de klosjes.

Er was eens iemand die Supergoof heette, hier lees je meer over haar. Ze heet trouwens zo, het is geen verleden tijd maar ik wilde een soort sprookje schrijven.
Haar blog lees ik al een hele tijd en ik geniet heel erg van haar verhalen èn van de quilts die ze maakt.
De klosjesquilt bleef maar in mijn hoofd zitten, ik las dat Ingrid (Supergoof) in Amerika stempels had gekregen van het klosje, dan hoef je geen mallen om te trekken maar gewoon stempelen op stof. Ideaal leek me dat. Bij Dorry hier gevraagd of zij ze nog had, helaas.
Toen de vraag waar ze te koop zouden zijn in Nederland op de Quiltkletserslijst geplaatst. Vervolgens krijg ik een mailtje van Shirley hier waarin stond ga eens kijken bij Tineke hier, zij is klaar met haar stempels en je kunt ze lenen. Dus ik kijken en meteen gemaild. Van Tineke kreeg ik een mailtje met de vraag of ik dicht bij Sebaldeburen woonde want daar moest ze de volgende dag zijn en kon ze de klosjes zo meenemen.
Sebaldeburen? daar ging Joke heen voor een workshop van Jinny Beyer, dus Joke gebeld, kun je de stempels voor me meenemen? dan kom je lekker op de terugweg van de workshop bij me eten (ik woon halverwege haar huis en Sebaldeburen) zo gezegd zo gedaan.
En weet je, alles door het quilten en door internet. Joke heb ik leren kennen via een quiltlijst, Shirley en Dorry ook. Tineke heb ik nog nooit persoonlijk ontmoet zij is redacteur van Quilt en zo  hier en ik kende haar van de foto die voor in het blad staat.
We wonen allemaal een aantal uren van elkaar vandaan, normaal gesproken zouden we elkaar helemaal niet kennen. Ik vind het enig! Er zitten ook heel veel goede kanten aan het internet. En dat is dan het eind van het sprookje, het is goed afgelopen! De stempels worden druk gebruikt, een collega van me is er ook aan begonnen.

vingerhoedjes update

Het is al wel weer erg laat, deze keer lag het aan mijn fototoestel, met geen mogelijkheid kreeg ik het SD-kaartje zover dat het op de computer de foto's wilde prijsgeven. Ander kabeltje, andere pc enz. De printer van DH zei dat het kaartje beschadigd was... ook dat nog.
Gelukkig had ik nog een nieuwe liggen, nieuwe foto gemaakt en nu doet hij het wel.
Ziehier het resultaat van de afgelopen week:

Niet gek hè? nou ja, gisteren veel gedaan, vandaag met DD naar Ikea, zij reed en dus kon ik onderweg nog een paar rijtjes doen en vanavond bezoek van 2 nichtjes die ook altijd handwerken en dus kon ik nog even verder.
136 zijn het er, de komende week wil ik in ieder geval zorgen dat de lap vierkant wordt.

zondag 17 april 2011

Klosjes (te laat)

Een dag te laat. Gisteravond om half 12 had ik echt geen puf meer.
We hadden een hele leuke dag in Borger: workshop van Wil Fritsma zijde/wol landschap.
Vorig jaar op de opendag van de Stofmeid hier was Bineke zo enthousiast dat ze belde "zullen we die workshop doen?" Nu hadden we afgesproken om het eens een jaar kalm aan te doen en echt geen workshops meer, en zeker niet in april en de rest van het kampeerseizoen....
Maar ja je weet het ik ben zoooo flexibel.
Het was echt heel leuk. Als je de kans krijgt en hebt vooral DOEN. Meer over Wil hier .
Hier mijn resultaat van een dag bezig zijn. We hebben veel technieken gedaan, met krijt op Lutradur, nat vilten, droog vilten. Ook diverse materialen verwerkt, hankies, cocons, diverse garens, merino wol enz.


En nu de klosjes, deze week heb ik er maar 2 gemaakt dus in totaal zijn het er nu 60 maar die 60 zitten wel allemaal aan elkaar.
Met het resultaat ben ik erg blij.


Op naar de volgende 60.
Fijne dag allemaal.