dinsdag 3 april 2012

SPELDENKUSSENS

Katrien vroeg gisteren (of was het eergisteren al weer?)  of we vandaag onze speldenkussens wilden laten zien. Leuk, maar..... waar heb ik al die dingen? Dus zoeken, ik vond er een aantal maar ik weet zeker dat ik er nog een stuk of wat moet hebben, ik elk bakje of koffertje of tasje waar een ufo of wip in zit moet ook wel een speldenkussen zitten.
Je wilt niet weten wat ik allemaal tegen kwam, dingen die ik al eerder zocht en toen niet vond en dingen waarvan ik dacht "heb ik dat hier in gedaan?" nou ja en ook speldenkussentjes. Ook stof, niet van het soort om in te knippen dus ook maar meteen de vochtige doekjes gebruikt, wat een uitvinding die dingen, heerlijk.

Bovenstaande speldenkussens heb ik zelf gemaakt. De gebreide is al 36 jaar oud. In dat jaar deed ik de cursus/opleiding akte K , d.i. nuttige handwerken. Het moest natuurlijk wel nuttig zijn hè? LOL
Het hele kleintje is voor om mijn vinger. Het huisje heb ik pas als kussentje bestempeld, ik had het ooit eens gemaakt op foundation en toen Jeanneke met haar leuke idee van de huisjes kwam dacht ik het te kunnen gebruiken maar het formaat was niet goed, dus: speldenkussen.


De speldenkussentjes hier boven heb ik allemaal gekregen. De bovenste rode van een bee-lid toen we een ruil deden, het kerst mannetje is eigenlijk voor in de kerst boom en kreeg ik van een lieve vriendin. Daaronder een geborduurde biscornu van Corrie, ach eigenlijk heb ik ze allemaal van lieve vriendinnen gekregen. het aardbeitje een keer met Secret Santa en het hartje met een quiltweekend, de twee kussentjes kreeg ik van Ankie en Colette toen ze weer op Texel kwamen voor een bee aldaar. Voorop staat een schaapje en achterop "kletsbee" .
Het leuke van dit soort verzamelingen is dat je meteen leuke herinneringen ophaalt.
Goed idee Katrien!