donderdag 6 december 2012

Lottes Quilt

Hij is eindelijk af, de quilt voor Lotte. Een eeuwigheid geleden was ik er al mee begonnen.
Maar omdat ik zo dom was om zomaar ergens te beginnen, niet goed had nagedacht over de grootte van de blokken enz. kwam ik in de problemen toen ik voldoende blokken had om de top in elkaar te zetten.
Het zou heel erg handig geweest zijn als ik de blokken in een veelvoud van 10 had gemaakt dan is het verder niet zo moeilijk meer.

Maar helaas, dat had ik niet gedaan, dus blokken op de "designwall"  (gewoon vloerbedekking tegen de muur maar het klinkt wel leuk hè?), niet tevreden, opnieuw beginnen, laten hangen, weer weg halen, weer opbergen, in een hoekje laten staan.
Oma heb je mijn quilt al af?
O gut, daar gaat mijn geweten spreken.
het hele gedoe begint weer van voren af aan. Meerdere malen begonnen en weer gestopt. Oma is mijn quilt al bijna af? Weet je Lotte ik beloof je dat hij af is met je verjaardag, goed? Dat vond ze goed, gelukkig


Dan gaan we een week op quiltvakantie naar Vlierden, 7 Quiltvriendinnen. Al jaren gaan we een weekend maar vorig jaar ontdekten we dat we voor 5€ pp meer een hele week konden blijven. Niet zo moeilijk hè?
Met aanmoediging van de anderen, en hulp en suggesties, was de top bijna klaar toen we weer naar huis gingen.  Thuis ging ik verder:

 Wat foto's van de diverse onderdelen: Ik had 5 kleurplaten gedownload en overgetekend op witte katoen, vervolgens met DMC de lijnen "ingekleurd" .

Karin nam een dresdenplate ruler voor me mee uit Amerika, die moest natuurlijk wel even uitgeprobeerd worden.
De dames van de Bee hielpen met doorrijgen gelukkig!


en dan:

                                Lotte vindt hem prachtig, ze probeert hem gelijk uit, het ligt goed!
Als we weer op bezoek gaan bij de kinderen moet er nog een etiket achterop de quilt genaaid en dan maak ik ook nog een goede foto van de "affe" quilt.

2 opmerkingen:

Hermie zei

Je kunt zien dat ze superblij is met de quilt

Yvonne aka sommeke zei

Lekker roze voor roze meisjes!