zondag 8 april 2012

VROLIJK PASEN


Kuikentjes met in hun buik chocolade eitjes, voor alle kleinkinderen en kinderen 1. Zóveel kleinkinderen? nee, dat niet maar stel dat er onverwachts nog een kind komt dan kun je die toch niet overslaan?
Het patroon komt van Ulla  leuk om te doen, zij doet in elk kuiken een groot ei, ik heb er 8 kleine eitjes in gedaan.
Vroeger kregen wij met Pasen nieuwe kleren en mochten we voor het eerst met blote benen, hadden we eigen gebreide kniekousen aan. Ik zou willen dat er nog een paar bewaard geblelven was. Niet dat ze me nog zouden passen maar gewoon om nog eens te bekijken.
We kregen ook een PAOSBUUL of te wel een Paasnet. Zelf gehaakt door mijn moeder van witte katoen.
Onderin een sinaasappel, dan walnoten en hazelnoten, vervolgens suikereitje, een gekookt en beschilderd ei en een dik chocolade ei.
We moesten er de hele dag mee doen!
Tweede paasdag werd alles weer aangevuld op het dikke chocolade ei na, dat was maar eenmalig.
Voor de kleinkinderen heb ik ook een paasnet gehaakt:
Lotte showt het hier, alleen als je het goed wilt zien moet je je hoofd opzij houden want ik krijg de foto niet rechtop.
Zegt mijn zoon "ik dacht dat ik vroeger een gekleurd net had" zou kunnen, zei ik, als jij tegen oma zei dat je liever een gekleurde wilde dan maakte ze dat voor je.
Zet Lotte: "oma dan wil ik graag volgend jaar ook een gekleurde met alleen rose en paars"!
Ik zal het onthouden.
Allemaal fijne Paasdagen.

3 opmerkingen:

Klaske zei

Leuke kipjes!!
Heb je mijn mailtje gekregen over de pagina's?
Fijne paasdagen

Hermie zei

oooohhh, wat een nostalgie, wat een leuke kipjes heb je gemaakt .Wij kregen ook altijd een paasnet geen witte,maar verschillende lagen kleuren en ook een sinaasappel onderin en dan het net om je hals en dat werd dan zo zwaar.
Ik haakte voor onze jongens ook paasnetten, geel en blauw. Ik zou er 8 moeten haken als ik ze er allemaal een wil geven, misschien iets voor volgend jaar, het is toch wel erg leuk.
Ik wens je Fijne Paasdagen

Karin Wastesson zei

The chicken became really nice! :)