zaterdag 15 oktober 2016


Oude overhemden!

Op mijn blogje over oude overhemden werd gereageerd door iemand van overhemden.com, het resulteerde in een aantal mailtjes. Ik vroeg wat ze doen met retourzendingen, uit de mode zijnde en/of andere overhemden. Want ik ken iemand die troostquilts maakt die goed wat zou kunnen gebruiken.
Van het een kwam het ander, die donatie zo nu en dan komt er vast van en ik heb beloofd dat ik hun stukje op mijn blog zou zetten. Bij deze dus. Ik ben gek op de luxere overhemden, prachtige materialen en erg prettig om te verwerken in een quilt of zelfs een boxershort: http://www.vanhulley.nl/persinfo/.
Mocht iemand nog wat oude of nieuwe luxe overhemden in de kast hebben hangen die hij niet meer draagt dan houden mijn quiltvriendinnen en ik ons van harte aanbevolen.
Mocht je een nieuw overhemd willen hebben en je wilt dat online bestellen kijk dan eens bij:
https://overhemden.com/

Drie redenen waarom eerlijke en duurzame mode goed is

Duurzame mode is volop in de aandacht. Het begon als een trend in de mode industrie, maar ondertussen is het volledig ingeburgerd in de mode industrie. Duurzaamheid is een must geworden. Naast het recyclen van kleding, is het ook goed om rekening te houden met andere factoren bij het kopen van kleding. Waarom is dit eigenlijk belangrijk?

Het is beter voor het milieu

Katoen is helaas geen milieu vriendelijk product om te produceren. Het kost namelijk erg veel water, en er worden vrij veel pesticiden gebruikt. Biologische katoen maakt nog maar paar procent uit van de gehele katoenindustrie. Toch lijkt er met de vraag naar duurzame mode de biologische katoenproductie ook te groeien en dat is mooi. Biologisch katoen is minder belastend voor het milieu en biologisch katoen is vaak ook nog eens FairTrade.

Koop niet teveel kleding

Een niet al te grote kledingkast is ook een vorm van duurzaamheid. Dit wordt ook wel minimalistische mode genoemd. Consumptie is de dagelijkse gang van zaken in onze maatschappij. Juist door bewust te kiezen voor niet teveel kleding help je het milieu. Duurzame mode hoeft niet te moeilijk zijn!

Het is beter voor de medemens

Een kleine moeite is het om in een kledingwinkel te vragen naar het beleid van een merk wat betreft eerlijke kleding. Eerlijke kleding betekent dat de werknemers voldoende betaald krijgen en in goede omstandigheden werken. Hiermee laat je al een ‘eerlijke’ boodschap achter aan de kledingindustrie. Hoe vaker de consument van zich laat horen en kritische vragen stelt, hoe sneller fabrikanten en winkeliers bereid zijn om hier gehoor aan te geven.

Focus op kwaliteit

Kleding van hoge kwaliteit gaat langer mee. En dat betekent dat je minder vaak nieuwe kleding hoeft te kopen. Dit wordt ook wel slow fashion genoemd, langzame mode. Door kwaliteit te kopen, hoef je langzamer de kledingcollectie weer te vervangen. Het kopen van duurzame kleding gaat misschien wel de milieuvervuiling tegen, maar het kopen van lange houdbare en tijdloze kledingstukken kan net zo goed ‘groen ‘ zijn. Luxe overhemden bijvoorbeeld zijn vaak van betere kwaliteit, en gaan dan ook langer mee.

En last but not least: kijk eens naar tweedehands kleding


Tweedehandskleding is een echte hype. De drempel voor het aanschaffen van tweedehandskleding wordt steeds lager. Er zijn de afgelopen tijd een hoop kledingruilbeurzen bij gekomen, en het aantal tweedehandswinkels doet het erg goed. Het kopen van tweedehandskleding is natuurlijk ook duurzaam. Het hoeft immers niet opnieuw geproduceerd te worden.

2 opmerkingen:

Financing and advice | Equity, loans zei

Business loans or personal loan within 2-3 working days with convenient rates.Apply today. Email: capitallendinghelpdesk@gmail.com
Blog: https://capitallendingfince.blogspot.com/

Zakelijke leningen of persoonlijke lening binnen 2-3 werkdagen met gunstige tarieven. Vandaag toepassen. E-mail: capitallendinghelpdesk@gmail.com

NdakJoleh zei

Thanks for sharing, salam dari admin Jasa Fotocopy Murah 24 di Jakarta saya berharap anda bisa mengunjungi artikel terbaru dari saya, thank you :)
Jasa Fotocopy Murah 24 di Jakarta
Jasa Fotocopy 24 Jam
Jasa Fotocopy 24 Jam di Jakarta
Jasa Fotocopy Murah di Jakarta
Jasa Fotocopy Murah 24 Jam
Jasa Fotocopy Murah
Jasa Fotocopy 24 Jam
Jasa Fotocopy di Jakarta Timur
Jasa Fotocopy Rawamangun