maandag 11 juni 2012

QUILTFESTIVAL 2012

De tweede keer in haar bestaan, Quiltfestival Noord Groningen. In 2014 volgt de derde keer en wel op 13,14 en 15 juni. je kan er maar op tijd van op de hoogte zijn!

Vrijdagochtend vertrokken we rond half 9 uit Hoogeveen, een dag is immers zo om en 24 lokaties bezoeken zal nog een hele toer worden in 2 dagen. Om even over 10 zijn we in Warffum, in de "op Roakeldaishal" alwaar we beginnen met koffie, het is nog rustig. Dan doen we de winkeltjes. Het is jammer dat de verlichting niet goed is maar zo te zien zijn ze daar druk mee bezig om dat in orde te krijgen.Natuurlijk niet met lege handen de deur uit, je zal toch zonder stof komen te zitten?


Telefoontje van Karin die inmiddels ook is aangekomen en we besluiten elkaar te ontmoeten in het Openlucht Museum om daar iets te eten. (Bie Koboa) Snelle bediening en lekker eten, niet te lang want we komen voor de quilts. In het Openluchtmuseum een tentoonstelling die is samengesteld door Nancy Crow, wat mij betreft zeer de moeite waard, een lust voor het oog. Deze tentoonstelling duurt nog tot 2 september dus ben je nog niet geweest kun je in de herkansing. We mochten er geen foto's maken, wat trouwens wel gedaan werd.
In de Ned. Herv. kerk van Warffum exposeerde Henk van Kooten,  niet al mijn foto's zijn goed gelukt, het licht was soms erg fel maar deze is aardig gelukt. foto's Kerk en de Schakel

In de Schakel, ik denk een soort dorpshuis, exposeerde Quiltgroep Warffum die in 2009 is begonnen met een samplercursus, er hingen meerdere samplers deze vond ik leuk door de tekst die er in was verwerkt.
Dan gaan we naar Breede, daar exposeerden 10 vrouwen die samen het Tetielcollectief Noordnet vormen.Deze expositie is zeer gevarieerd, de vogels zijn gebreid!In Usquert moeten we bij de molen zijn:

Sharity van der Meer maakt kleding van vilt.


We drinken er meteen even koffie met koek.
Dan gaan we naar de Ned. Herv. kerk:
daar exposeren Giny Arends en Hetty Prins.

Het maakt verschil waar je staat te kijken naar deze quilt, steeds een ander effect.
en nog een overzichtsfoto. Ik weet nu al dat ik veel te veel foto's heb, en dit stukje doet al die prachtige werken geen recht.

Dan komt de Julianakerk van Rottum, het dorp waar Jan Boer is geboren

.Lia Flemings exposeert hier, ze werkt met Arashi shibori en transparantie speelt een grote rol staat in de catalogus, dat is hier dan ook goed te zien. Mooi hè?


De kachels in de kerk hebben aan de bovenkant een mooi quiltpatroon.
Dan gaan we naar de Georgiuskerk in Stitswerd waar Annette Jeukens uit Roosendaal exposeert, in de catalogus staat: naast artquilts maakt ze ook sieraden en kleding. 

De "gordijnen" zijn gebreid van cassettebandjestape, geeft een heel leuk effect.


In Kantens in de Antoniuskerk showt Quiltmania de 15 mooiste quilts die de afgelopen 10 jaar in het magazine zijn gepubliceerd!
In dorpshuis het Schienvat was horeca en een expositie van een schildergroep. Ook hingen er 4 quilts

Daarna gingen we naar Molen De Grote Geert,
Daar exposeerde de Boutis club uit Zuid Frankrijk.
Dat was het laatste wat we die dag hebben bekeken, bekaf, tevreden en vol indrukken wandelen we weer naar onze auto. Komen we dit onderweg nog tegen:

......................
Iemand vroeg wat er zo bijzonder aan was, of ze iets gemist had.
Wij vonden de bordjes grappig 1 gehandicapte, 1 predikant en 1 koster
.

2 opmerkingen:

Ans zei

Wat laat je ons -die niet geweest zijn- heerlijk mee genieten.

Yvonne aka sommeke zei

Loop weer eindeloos achter!
Bedankt voor foto's en verslag Henny!